Klipning af hæk

Klipning af bøgehæk

Klipning af hæk

Klipning af hæk er en årlig tilbagevendende opgave. I hvert fald, hvis man gerne vil have en flot og tæt hæk.

Hækklipning kan være en stor opgave. Opgaven afhænger naturligvis af længden og højden af hækken, men det spiller også ind om hækken er blevet passet og klippet hvert år. En velpasset hæk kan klippes relativt hurtigt, også selv om den er groet meget i løbet af foråret og sommeren. Har hækken der i mod vokset sig for stor eller ikke  blevet klippet nok ind i siderne er det en lidt større opgave, som tager længere tid.

Ny hæk

Det kan ofte lade sig gøre at forny en ældre hæk ved en grundig tilbageklipning.

Jeg tilbyder også både at fjerne den gamle hæk  og plante en ny. Er der mere lyst til et fint hegn, som kræver nærmest ingen vedligehold, kan man vælge at få opsat et komposithegn. Et traditionelt hegn af træ er også fint, men kræver lidt mere vedligehold.

Hvornår skal hækken klippes?

Tidspunktet for klipning af hækken var førhen meget traditionsbundet. Hækken skulle helst være klippet før Skt. Hans. Så fremstod hele kvarteret flot og ordentligt. 

I dag er der, med øget bevidsthed om klima og biodiversitet, løsnet op for denne gamle, til dels, kulturskabte regel. Venter man til en gang i juli med at få klippet sin hæk, har man givet fred og ro til evt. fuglereder med unger i.

Venter man til hækken har blomstret, giver den også føde til havens insekter. Danmarks Biavlerforening har tilbage i 2021 skrevet en pressemeddelelse med en opfordring til at gøre noget godt for livet i haven ved at vente lidt med hækklipningen.

Du er velkommen til at skrive eller ringe til mig, hvis du har spørgsmål, eller ønsker at få klippet din hæk.

Klipning af hæk som er meget stor
Stor efeuhæk klippes ind
Klipning af hæk buksbom
Formklipning af Taks
Klipning af hæk, hvor tilbageskæring var nødvendig
Tilbageskæring af gammel hæk